A-Z-ig Ház Kft.

Könnyűszerkezetes és Tégla
házak Építése

+36 (70) 703 8401
dankozoltan75@gmail.com

A-Z-ig Ház Kft.

Könnyűszerkezetes és Tégla
házak Építése

+36 (70) 703 8401
dankozoltan75@gmail.com

GYIK

 

  Egy téglaház fenntartása lehet ugyanolyan költséghatékony, mint egy modernebb technológiával épült ház?
 •  
  A tégla falazat is megfelelhet az energetikai előírásoknak, kétoldali vakolattal a szerkezet teljesen légzáróvá tehető, ez biztosítja, hogy a fűtött levegő nem tud kiáramlani. A tégla fontos tulajdonsága, hogy a téli időszakban a napsugárzás nagyobb hányadát hasznosítja, így a fűtési igény is alacsonyabb lesz. A két oldalon vakolt falazat másik fontos tulajdonsága a hőcsillapító képesség, amely főként a nyári nagy melegekben hasznos, ugyanis késleltetve és csökkentve engedi át a külső magasabb hőmérsékletet. Energiatakarékossági szempontból nem elhanyagolható a nyílászárók minősége és alapanyaga. Cégünk a tégla házakban is min őségi műanyag nyílászárókat épít be. Költséghatékonyságot növelhetik a beépített megújuló energiát hasznosító rendszerek (pl. napkollektorok). Amelyek kiépítését szintén vállalni tudjuk.
  Manapság miért érdemes mégis téglaházat építtetni?
 •  
  A téglaház mindig is érték volt, ma sincs ez másképp. A mai modern technológiáknak köszönhetően számos lehetőségünk van, hogy milyen falazattal készíttetjük el új otthonunkat. A tégla évszázadok óta ismert alapanyag, természetes alapú, természetes eljárással készül. Sokan nagyobb biztonságban érzik magukat, ha téglából készült épületben élnek. Cégünk Porotherm 30 típusú téglákat használ, amely jó hőszigetelő képességű, jó hőmegtartó képességű, jó teherbírású, jó páraáteresztő  képesség, jó hangszigetelő alapanyag. Fontos előnye, hogy a Porortherm téglából épített falak nem repedeznek.
   
  A téglának alapvetően rendkívül jó a hőtároló képessége. Az alapanyagból adódóan egy téglaház, úgy viselkedik, mint egy cserépkályha, a fűtésből eredő hőt felveszi, majd lassan adja le, így ha adott esetben a fűtés leáll (vagy hosszabb időre vagyunk távol otthonunktól) egy téglaház lassabban hűl ki.
   
  A Porotherm típusú téglák nagy előnye, hogy nem igényelnek további hőszigetelést, és kiváló páraáteresztő képességgel rendelkeznek, így nem penészesednek. Az sem utolsó szempont, hogy Magyarországon a köztudatban még mindig a téglaházaknak van a legnagyobb értéke, tehát, ha későbbiekben értékesíteni szeretnénk otthonunkat, kisebb veszteséggel számolhatunk. Hitelfelvétel esetén is, a bankok a tégla házakat magasabbra értékelik (jellemzően 10-20 %-kal), mint a könnyűszerkezetes technológiával épülő házakat.
Vissza