A-Z-ig Ház Kft.

Könnyűszerkezetes és Tégla
házak Építése

+36 (70) 703 8401
dankozoltan75@gmail.com

A-Z-ig Ház Kft.

Könnyűszerkezetes és Tégla
házak Építése

+36 (70) 703 8401
dankozoltan75@gmail.com

A technológiáról

 

 
Cégünk az A-Z-ig Ház Kft. különböző építési technológiát alkalmaz, amennyiben még nem döntötte el, melyik házépítési technológia a leginkább megfelel  az Ön igényeinek, engedje meg, hogy segítsünk.
 
A téglaépítésű házat főként azoknak ajánljuk, akik a hagyományos technológiákban és alapanyagokban bíznak. Hiszen a téglát évszázadok óta alkalmazzák az építőiparban és kétségtelen, hogy ez a legmasszívabb építőanyag.
 
A mai modern technológiáknak köszönhetően már kiküszöbölhetek olyan problémák, amelyek korábban a téglaépületek negatívumaként voltak ismertek – pl. hőhidak kialakulása. A tégla, mint alapanyag önmagában a legjobb hőtároló tulajdonsággal rendelkezik, télen a fűtés során keletkező magasabb hőmérsékletet magába zárja és nehezebben engedi ki, nyáron pedig lassítja a hő bejutását, így kiküszöböli az épület teljes átmelegedését, az új típusú vakolatok és hőszigetelési technikák ezt a hőtároló tulajdonságot még inkább felerősítik.
Manapság egy házépítéskor fontos szempont lehet a variálhatóság, átépíthet őség, hiszen egy házat több évtizedig, és akár több generáció otthonaként szeretnénk használni.
 
A téglaépületekben megvan ez a lehetőség, az alapanyag nagy teherbírása miatt a ráépítés lehetősége sem kizárt. Ugyanezen masszívság miatt a téglaházak a legbiztonságosabbak, hiszen  erőős védelmet biztosítanak a külső környezeti (szél, árvíz) vagy emberi hatásokkal (betörés, vagy gépjármű nekiütközése) szemben.
Mára életünk részévé vált a környezetvédelem és a környezetbarát anyagok használata. A tégla természetes agyagból hagyományos égetéses technológiával készül. Sem az alapanyag sem annak gyártása nem károsítja a környezetet.
 
Téglaépítésű ház esetén azonban figyelembe kell venni, hogy a szerkezet elkészítése után bizonyos munkafolyamatok folytatásáig várni kell a falszerkezet teljes kiszáradására. A vízzáró vakolatok ugyanis nemcsak be nem engedik a vizet, hanem megakadályozzák annak szükséges távozását a falakból, amely penészesedéshez vezethet. Ezért egy tégla építésű ház kivitelezése a modern technológiák alkalmazása ellenére is hosszabb időt vesz igénybe, és kiemelten fontos, hogy a megfelelő időjárási viszonyok mellett haladjon az építkezés (az újravizesedés megelőzése miatt) – ezért a téglaházak építése jellemzően tavasztól őszig optimális.
Téglaházainkhoz magas minőségű, a Wienerberger által gyártott Porotherm 30 NF típusú téglákat használunk.
 
Technikai adatok:
 
A beton alapra vízszigetelő réteget teszünk, majd megkezdjük a tervek szerinti falak felépítését. A falakat hőszigeteléssel látjuk el, belül 3 rétegben lefestjük a falakat diszperzites festékkel, kívülre nemes vakolatot teszünk. A tetőszerkezet elkészítésekor a mennyezetet is hőszigeteléssel látjuk el. Kivitelezésünk kiterjed a műanyag nyílászárók beépítésére, a ház elektromos hálózatának kiépítésére (csatlakozók, kapcsolók, kiállások elkészítésére), gáz és vízvezetékek kiépítésére, fűtőelemek beszerelésére, padlóburkolatok elkészítésére.
 
A részletekért és személyre szabott ajánlatért keressen minket elérhetőségeinken!

Vissza