A-Z-ig Ház Kft.

Könnyűszerkezetes és Tégla
házak Építése

+36 (70) 703 8401
dankozoltan75@gmail.com

A-Z-ig Ház Kft.

Könnyűszerkezetes és Tégla
házak Építése

+36 (70) 703 8401
dankozoltan75@gmail.com

A technológiáról

 

 
Cégünk az A-Z-ig Ház Kft. különböző építési technológiát alkalmaz, amennyiben még nem döntötte el, melyik házépítési technológia a leginkább megfelelő az Ön igényeinek, engedje meg, hogy segítsünk!
 
A „könnyszerkezetes ház” fogalma évtizedek óta ismert hazánkban is, azonban kevesen tudják, hogy pontosan mit is takar az elnevezés.
 
Könnyűszerkezetesnek akkor nevezünk egy technológiát, ha a szerkezet 300kg/m2-nél kisebb tömegű. A cégünk által felhasznált szerkezeti alapanyag az előkezelt (gomba és kártevő mentesített) fa. A fának más könnyűszerkezetes és hagyományos építési anyagokkal szemben nincs elektrosztatikus töltése. Jó hőszigetelő tulajdonsága miatt a fa igen energiatakarékos építőanyag.
 
A könnyűszerkezetes technológia egyik fő jellemzője az úgynevezett száraz technológia – az építés ezáltal gyorsabb ütemben haladhat, mint a hagyományos (pl. tégla) építési technikával.
 
A szerkezet készétesekor nincs ugyanis szükség a száradási idő ráhagyására, az egyes funkciók folyamatosan követhetik egymást (természetesen az időjárás függvényében). Ezzel a száraz technológiával később is további előnyökkel számolhatunk: mivel nincs nedves technológia, nem fordulhat elő, hogy a szerkezet lezárása (szigetelő és vakoló rétegek felvitele) után víz rekedjen meg az alapanyagokban (téglaépületek túl gyors kivitelezése esetén ilyen problémák előfordulhatnak), amely később penészesedéshez vezethet. A könnyűszerkezetes technológiával épült házaknál az elkészülés napján történő azonnali használatba vétel is lehetséges. Ez a technológia lehetővé teszi a téli, hideg időben történő építkezést is.
 
A könnyűszerkezetes házak másik fontos előnye, hogy a teherhordás főként házak külső falaira helyezhető, így a belső terek átalakítására nagyobb mozgástér van. A technológiából adódóan a falakban húzódó vezetékek (fűtés, elektromosság, víz) is könnyedén áthelyezhetők.
 
Így egy könnyűszerkezetes ház évtizedeken és generációkon át alkalmas lehet az Ön családja számára.
 
Környezetvédelmi szempontból is előnyös a könnyűszerkezetes házak választása, hiszen a szerkezet jórészt környezetbarát alapanyagokból készül, valamint az építés során illetve az alapanyagok elkészítése során sokkal kevesebb hulladék keletkezik, így csökkenthető a folyamat környezetterhelése.
 
A könnyűszerkezetes házak kevésbé merevek, mint a téglaépületek, így egy esetleges földrengés kisebb kárt okoz az ilyen technológiával épült házakban.
 
Technikai információk:
 
A házak alapját betonból készítjük, a vasalt fogadóbetonra vízszigetelő lemezt helyezünk a falak alá, a fogadóbeton alá PVC alapszerelést készítünk. Majd a tervek szerint elkészítjük a falakat - a szerkezetet előkezelt fa gerendákból állítjuk fel, a gerendák közé kőzetgyapot kitöltő kerül, ezután a belső falszerkezetre párazáró fólia és 12,5 mm-es gipszkarton borítás kerül, amelyet 3 réteg diszperzites festékkel készre festünk. A külső falakra 12,5 mm-es borítást teszünk, melyre 12 cm vastag polisztirol hab kerül, erre visszük fel a nemesvakolatot.
 
Megrendelés esetén falak hangszigetelését, valamint a mennyezet hő és hangszigetelését is elkészítjük, beépítjük a műanyag nyílászárókat, elvégezzük az elektromos alapvezetékezést és szerelvényezést. Kiépítjük a fűtésrendszert, műanyag nyílászárókat építünk be, elvégezzük az épületen belüli víz- és gázszerelést, szaniterek beépítését. Valamint elkészítjük a padlóburkolást.
 
A részletekért és személyre szabott ajánlatért keressen minket elérhetőségeinken!

Vissza