A-Z-ig Ház Kft.

Könnyűszerkezetes és Tégla
házak Építése

+36 (70) 703 8401
dankozoltan75@gmail.com

A-Z-ig Ház Kft.

Könnyűszerkezetes és Tégla
házak Építése

+36 (70) 703 8401
dankozoltan75@gmail.com

Az építés menete

Mi szükséges az építkezés megkezdéséhez?

Természetesen, hogy legyen telek. A telek vásárlás fontos lépés, mely sokban befolyásolja az ingatlan későbbi kihasználhatóságát. Természetesen figyelembe véve az adott építési előírásokat.
 
Ha ezen túl vagyunk, a következő lépés a ház típusa, méretei és beosztásának kiválasztása. Az A- Z-ig Ház kft vállalja, hogy a megrendelőink részére igény szerint a legmegfelelőbb méretű és beosztású épületet megtervezi és engedélyezteti. A megrendelők által adott egyedi tervek alapján is dolgozunk, építészeti szempontból nincs korlátozás. Többé—kevésbé rögzített az a technológia, ami alapján készülnek a házak és amelyet vázlatosan be is mutatunk a Technikai részletekben. Azért választottuk ezt a munkamódszert, hogy teljes fokú szabadságot nyújtsunk megrendelőinknek az épület formája, méretei és beosztása kiválasztásában, messzemenően figyelembe véve egyéni igényeiket és lehetőségeiket, a telek nyújtotta adottságokat és korlátokat, a helyi hagyományokat és szokásokat, az építkezésre vonatkozó általános és helyi jellegű szabályokat, törvényeket. A típustervek legtöbbször csak ötleteket adhatnak, de szerencsére rengeteg más ötletforrás található, mint pl. szakkönyvek és folyóiratok.
 

 

Az épületet úgy érdemes elhelyezzük a telken, hogy a főbejárat a kapu felől, míg a nappali, a terasz a napos oldalon (D, D-K, D-Ny) legyen.
 
Ha gazdaságos (80-140 m2) és ugyanakkor jól kihasználható épületet szeretne, ajánlatos egyszerű vonalakat, formákat (pl. téglalap) választani. A ki-beugrások, derékszögtől eltérő falak általában csökkentik a kihasználható területet, nehezítik a bebútorozást, és növelik a költségeket. Csak nagyobb (200-400 m2) épületeknél engedhetjük meg magunknak, hogy pazaroljuk a négyzetmétereket.
 
Természetesen a kiválasztott formát többször módosíthatja, amennyiben még nem felel meg teljesen Önnek.
 
 
Az alapásástól a kész házig

I./ Ütem
 
Betonalap és aljzat: vasalt fogadóbeton vízszigetelő lemez elhelyezése a falak alá.
Gépészet: PVC alapszerelés a fogadóbeton alá
Teherhordó falak: 12, 5mm-es OSB burkolattal.
Tetőfedés: Bramac Duna tetőcseréppel. Homlok, orom és ereszdeszkázat elkészítése.
Horganyzott ereszcsatorna
 
II./ Félkész állapot
 
Könnyűszerkezetes: Mennyezet hő- és hangszigetelése 20 cm-es Therwolin üveggyapottal, valamint mennyezettartó lécváz készítése: belső falak hangszigetelése Toplan 5 cm, villanyszerelés, alapvezeték és dobozok elhelyezése, fűtésszerelés és fűtésrendszer kiépítése unipipe műanyag csővel. Műanyag nyílászárók beépítése. 
Gipszkarton egyrétegű belső burkolat elkészítése 12,5 mm.
Külső fal: szigetelése 10 cm-es hungarocellel, csavarral – dűbellel történő rögzítése, üvegszálas háló, (Kingstone rendszer) horganyzott ereszcsatorna.
Külső falakba Knauf 10-es ásványgyapot szigetelés
 
 
III./ Ütem-, kulcsrakész állapot 
 
 
Épületen belüli víz- gázszerelés, akrilkád (30. 000 Ft), mosdó, WC (Alföldi porcelán), kádtöltő, mosdó, mosógéptöltő csaptelepek (Mofém) 11.000ft/db biztosítása. Belső falak, mennyezetek glettelése, festése három rétegben fehér diszperziós festékkel, színezésre pasztellszínekben. Homlok, orom, ereszdeszkázat festése vastaglazúrral. A homlokzati felületképzés 1,5mm-es gördülő típusú nemes vakolattal. A lábazat vakolása.
 
A Laminált, utólag szerelhető belső teli ajtók (fehér, bükk, tölgy) beépítése (45.000Ft/db), Padlóburkolat készítése mázas lapokból tokmagasságig. Laminált parkettából 3.000Ft/nm árig. Fugázóval, élvédővel, szegővel. A ragasztót és a burkolást a vállalkozó állja. Flexibilis típusú ragasztóval.
 
Fűtésszerelvényezés: Dunaferr LUX radiátorok, Baxi tip. 24kw kondenzációs kombi kazán.
 
Elektromos szerelvényezés helységenként egy darab Legrand Cariva típusú (fehér, vajszínű kapcsolóval és lámpatesthez való kiállással, két darab dugajjal. Nappaliban és egy hálóban egy-egy darab antenna dugajjal. A nappaliban és a konyhában négy kapcsoló és dugalj kerül.
 

Vissza