A-Z-ig Ház Kft.

Könnyűszerkezetes és Tégla
házak Építése

+36 (70) 703 8401
dankozoltan75@gmail.com

A-Z-ig Ház Kft.

Könnyűszerkezetes és Tégla
házak Építése

+36 (70) 703 8401
dankozoltan75@gmail.com

GYIK

 

  Mit jelent, hogy egy ház A vagy A+ energiaosztályú?
 •  
  Az energetikai tanúsítványt 2013 januárjától minden új építés  lakáscélú ingatlanra be kell szerezni, ez a rendelet szabályozza, hogy az 50 nm-nél nagyobb alapterületű használt lakások eladása vagy egy éven túli bérbeadása esetén is kötelező a tanúsítvány beszerzése.
   
  Az elektronikai cikkekhez hasonlóan itt is az A jelenti a legjobb osztályt, a besorolás egészen I-ig terjedhet.
  A minősítés alapja hogy négyzetméterenként és évente mennyi energiát használ el a lakás fűtésére. Új építésű lakások esetén, ha nem kapja meg a lakás a C minősítést (160 kwh/nm), akkor a lakás nem kap építési engedélyt. Ez a mennyiség soknak tűnik, pedig a valóság az, hogy a ma használt régi építésű lakások nagy része F osztályú (azaz energia fogyasztása évente négyzetméterre lebontva 240-300 kWh).
   
  Mindezekhez képest egy A+ osztályú ház/lakás energia felhasználása mindössze 88 kWh/nm. Ez a mérőszám nem csak az energiatakarékosság szempontjából fontos, az új „szocpol” szabályai szerint ugyanis A-s osztályú lakás esetén 10%-kal, A+ kategóriájú lakás esetén 20%-kal magasabb összeget lehet igényelni (a gyermekek száma és a lakás alapterülete alapján számított alapösszeghez képest).
  Mit takar az IsoShell elnevezés?
 •  

  Mint ahogy a technológiát részletez  menüpontban leírtuk, az IsoShell rendszer előre gyártott elemekből épül fel, melynek a két hőszigetelő kéreg (külső és belső) közötti részét betonozással töltjük ki.
   
  Az IsoShell az úgynevezett ICF (bennmaradó hőszigetelt zsalu) építési technológia képviselője.Az eljárás nem új keletű, hiszen Németországban már több mint 60 éve alkalmazzák. Az ISOSHELL azonban magyar fejlesztés, az IsoShell Zrt. saját terméke, amely 9 évnyi kutató és fejlesztő munka eredménye. Az építőelemek gyártása 100%-ban Magyarországon történik, magas minőségű, környezetbarát, újrahasznosítható anyagokból.
   
  A rendszer legnagyobb előnye, hogy egy lépésben valósul meg a falazat kiépítése és annak hőszigetelése, nem kevés idő és energia megtakarításával. Az elemek hőátbocsátási értékei megfelelnek a 2019-ben bevezetésre kerülő szabályozásnak, így ezzel a technológiával költséghatékonyan építhetünk alacsony energia felhasználású házakat, akár passzívházakat is, azzal együtt, hogy a technológiából adódóan a legmagasabb belső hasznos területet tudjuk kialakítani (a csökkent falvastagság miatt kevesebb a bruttó beépített terület). Cégünk által használt 30 cm vastag rendszerelemekből A vagy akár A+ energiaosztályú házak építhetők.
Vissza