A-Z-ig Ház Kft.

Könnyűszerkezetes és Tégla
házak Építése

+36 (70) 703 8401
dankozoltan75@gmail.com

A-Z-ig Ház Kft.

Könnyűszerkezetes és Tégla
házak Építése

+36 (70) 703 8401
dankozoltan75@gmail.com

A technológiáról

 

Cégünk az A-Z-ig Ház Kft. különböző építési technológiát alkalmaz, amennyiben még nem döntötte el, melyik házépítési technológia a leginkább megfelelő az Ön igényeinek, engedje meg, hogy segítsünk! Tekintse meg összefoglalónkat a Polisztirol rendszerről!
 
Ez a fogalom lehet az, amely legkevésbé ismert az általunk alkalmazott technológiák közül. Annyi információval talán sokan rendelkeznek, hogy ez a leginkább alkalmas eljárás passzívház építésére. Azonban nem csak passzívház építkető ezzel a technológiával, az mindenesetre bizonyos, hogy ez a rendszer eredményezi a legenergiatakarékosabb otthont.
 
Az Polisztirol technológia lényege, hogy önmagában már hőszigetelt elemekből építjük fel a falazatot. Az elemek száz százalékig környezetbarát anyagokból készülnek. Az illesztéseket szárazon végezzük, az elemeken előre kialakított kapcsolódási pontokkal (nútok).
 
Gyakorlatilag, mintha nagyméretű legóval dolgoznánk, azzal a különbséggel, hogy az elemeken vízszintes irányban is kapcsolódnak. Az alapanyagnak köszönhetően az Polisztirol alapú falazat rendkívül masszív, így biztonság tekintetében felveszi a versenyt a téglaházakkal, ugyanakkor hőtároló és hőszigetelő hatása messze felülmúlja azt.
 
Az Polisztirol rendszerben épülő házak a leggyorsabb kivitelezést eredményezik az előre elkészített elemeknek köszönhetően. Mivel az elemeket száraz illesztéssel (ragasztóanyag nélkül) építjük egymáshoz, nem szükséges száradási időt sem hagyni a további folyamatok elvégzéséhez. Az előre elkészített anyagok lehetővé teszik, az időjárástól kevésbé függő építkezést.
 
Az Polisztirol építőelemek rendszerében nem csak az oldalfal elemek, hanem az áthidaló elemek, koszorúelemek is megtalálhatók, így minden elem rendelkezik az előnyös hőtároló, hőszigetelő tulajdonságokkal. Az áthidalásokat stabilan és hőhídmentesen lehet kialakítani, lehetőség van akár több méteres biztonságos áthidalások megoldására is. A koszorúelem biztosítja a tökéletes, hőhídmentes födémszerkezet kialakítását bármely előre gyártott vagy monolit födémmel. A falazat lezárására zsilipelemek állnak rendelkezésre, a terveknek megfelelően alakítjuk ki a ház szerkezetét, ugyanis az elemek bárhol vághatóak, így biztosított az egyedi kialakítás.
 
Az Polisztirol házak későbbi átalakítására természetesen van lehetőség, de ez sokkal korlátozottabb, mint más technológiák esetén, éppen ezért lényeges az átgondolt, a szükséges funkcióknak megfelelő tervezés. Az elemek nagy teherbírása lehetővé teszi többszintes épületek megépítését is.
 
 
Technikai információk:
 
A házak alapját betonból készítjük, a vasalt fogadóbetonra vízszigetelő lemezt helyezünk a falak alá, a fogadóbeton alá PVC alapszerelést készítünk. Majd a tervek szerint elkészítjük a falakat – a nútok segítségével egymáshoz illesztjük a polisztirol elemeket, amelyek két hőszigetelő kéregből (külső és belső) állnak, az elemek összeállítása és megfelelő mennyiségű betonvas elhelyezése után betonnal öntjük ki a kérgek közötti rést – így megkapjuk a masszív, hőszigetelt falazatot.
 
Cégünk a házak teljes kivitelezését vállalja, nem csak a szerkezet elkészítését. A szerkezetkész állapot elkészülte után, kiépítjük az elektromos-hálózatot, fűtés és vízrendszert. Műanyag nyílászárókat építünk be, elvégezzük az épületen belüli víz- és gázszerelést, szaniterek beépítését. Valamint elkészítjük a padlóburkolást, a ház külső és belső vakolását és festését.
 
A részletekért és személyre szabott ajánlatért keressen minket elérhetőségeinken!

Vissza