A-Z-ig Ház Kft.

Könnyűszerkezetes és Tégla
házak Építése

+36 (70) 703 8401
dankozoltan75@gmail.com

A-Z-ig Ház Kft.

Könnyűszerkezetes és Tégla
házak Építése

+36 (70) 703 8401
dankozoltan75@gmail.com

A napkollektorok előnyei

Néhány éve még exkluzív dolognak számított napenergiával működő berendezéseket telepíteni. Manapság azonban ezek az eljárások és eszközök bárki számára elérhetőek (kínálatban és árban is).

 
A napenergiát többféle módon hasznosíthatjuk. Napelemek kiépítésével – ezek elektromos áram előállítására és tárolására alkalmasak, olyan házakban alkalmazhatók, ahol kiépített elektromos rendszer és a tároláshoz szükséges akkumulátor van. Számos történetet hallhattunk az elmúlt időszakban olyan háztartásokról, akik akár 100 százalékban megtermelték a maguk számára szükséges villamos energiát, sőt visszatáplálással még kerestek is a napelemeken. Azonban ez a lehetőség nem mindig adott (nem minden szolgáltató szerel fel erre alkalmas mérőórákat).
 
A legtöbbek számára elérhető, biztosabb megtakarítást hozó és gyorsabban megtérülő eljárás a napkollektor telepítése. A napkollektor egy napenergiával működő vízmelegítő berendezés.
 
A napfény erejétől függően 40-90 fok közötti vizet állít elő. (A téli hónapokban
40, a nyári melegekben 90). A napkollektor által előállított meleg víz alkalmas mosásra, mosogatásra, fürdésre, medencefűtésre vagy fűtés rásegítésre. Napkollektorok segítségével az éves meleg víz előállítási költségeink a felére csökkenhetnek. Ha új házához napkollektorok telepítésén is gondolkodik, mi ebben is segítségére lehetünk!
 

Vissza